Service Pellets

Pellets

Het stoken van pellets doe je wanneer je een pelletkachel hebt. Er zijn vele soorten pellets op de markt maar waar moet je aan denken? Wat is belangrijk?

Informatie houtpellets

-->Zie ook onderstaande link:

https://www.klaverhaarden.nl/nieuws/koop-pellets-voordelig-in-de-zomer

Wij hebben de Zweedse pellets, Masterfire pellets en Badger pellets op voorraad voor losse verkoop.

 

Houtpellet

Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof, die wordt gebruikt voor verwarming van panden of water. Deze brandstof wordt vervaardigd uit samengeperst houtafval. Bij toepassing in huis kan tot 40% bespaard worden ten opzichte van conventionele verwarming!

 

Kwaliteit pellets

Voor een schone verbranding in de pelletkachel is het belangrijk dat u kwalitatief goede pellets gebruikt. Wanneer dit niet het geval is kan een pelletkachelfabrikant moielijk gaan doen over de garantie.

 

Sinds januari 2010 is de Europese Commissie bezig een nieuwe standaard in te voeren voor houtpellets daar vooral DIN+ fraudegevoelig bleek te zijn en in mindere mate DIN 51731 en de Önorm die uit de vorige eeuw stammen en niet meer up to date zijn. De nieuwe norm is EN+ welke verdeeld is in 3 categorieën te noemen EN+ A1, EN+ A2 en EN+ B. Vooral voor zagerijen die een eigen pers hebben is A1 en A2 interessant. in deze categorieën dient men exact aan te kunnen tonen waar de grondstof vandaan komt.(oorsprong) Bij A1 en A2 bestaat de houtpellet uit echt schoon onbehandeld hout. Kwaliteit A2 heeft in plaats van een maximaal chloorgehalte van <0,02% een grenswaarde van <0.03%. 

 

Bruine houtpellets, waar dus ook hardhout in verwerkt wordt, zijn altijd een A2 kwaliteit daar hardhout meer NaCl (zout) bevat dan "wit hout". Catergorie B is voor houtpelletfabrieken die op grote schaal grondstoffen inzamelen. Categorie B wil dus niet zeggen dat het een slechtere kwaliteit is. Enkel de exacte herkomst van de grondstoffen is moeilijk aan te tonen. Alle grondstoffen worden in de regel in een straal van gemiddeld 80km om een fabriek heen ingezameld. Dus voor Nederlandse fabrieken is dit de Benelux plus grensgebied Duitsland. Voor alle EN+ categorieën gelden dezelfde normen als het gaat om bemonstering, kwaliteitscontrole en klachtafhandeling.

 

Let dus de komende tijd op dit keurmerk. Ziet u het niet op de verpakking, informeer dan bij de fabrikant of ze EN+ hebben of reeds aangevraagd hebben. Voorts kan een fabriek ook nog NTA 8080 gecertificeerd zijn. Deze certificering dekt volledig de kwaliteit van de grondstoffen als ook het bewijs dat alles schoon, onbehandeld en uit gecontroleerde houtkap komt. NTA 8080 wordt streng gecontroleerd door onafhankelijk aangewezen laboratoria door middel van steekproeven bij desbetreffende fabrieken.

 

Bron: Wikipedia

 

KLEUR HOUTPELLET

De kleur van de pellets zegt niet noodzakelijk iets over de kwaliteit, maar eerder over de toegepaste houtsoort. Donkere pellets bevatten houtsoorten zoals eikenhout. Deze pellets branden langzamer en minder fel. Bleke pellets zijn vaak vervaardigd uit houtsoorten zoals dennenhout. Deze branden vlugger op en geven meer warmte in kortere tijd.

 

KEURMERK PELLETS

Er zijn talloze houtpellet merken op de markt. Wat belangrijk is, is dat u altijd checkt of de houtpellets gecertificeerd zijn. De twee meest toonaangevende certificaten zijn het DIN+ en ENplus A1 certificaat. Dit certificaart garandeert dat er géén schadelijke bindmiddelen voor mens en natuur in zijn verwerkt. Niet-gecertificeerde pellets kunnen schadelijk zijn voor uw pelletkachel en/of uw eigen gezondheid.

 

Badger pellets:

De pellets van het merk Badger bevelen wij aan:
http://www.houtpelletskopen.com/badger-houtpellets/
kortingscode: klaver


 

Zweedse pellets:

http://www.zweedsepellets.com

 

 


Masterfire pellets:

U kunt deze pellets met € 10,00 korting bestellen met de kortingscode: KLA1XMTP10
Actie van 15 mei tot 15 augustus 2020:
De kortingscode is geen € 10,00 waard maar € 30,00!!
Een volle pallet pellets kost dan:
€ 359,00 - € 30,00 = € 329,00 inclusief bezorging bij u thuis!

 

 

 

Purepower Pellets: