Service Onderhoud houtkachel

Onderhoud houtkachel

Net als een auto heeft ook een houtkachel onderhoud nodig. Eens in de zoveel jaren dient het koord vervangen te worden voor een goeie werking. Voor de bescherming van de metalen buitenmantel dient in sommige gevallen de gescheurde binnenbeplating vervangen te worden. Of zelfs een nieuw kleurtje om de kachel er weer stralend uit te laten zien. Klaver helpt u graag op weg!

Houtkachel glas gebroken?

Het kan gebeuren dat er per ongeluk een blok hout tegen het glasruit valt en deze kapot knapt. In vrijwel alle gevallen valt dit helaas niet onder de garantie. Klaver kan glazen leveren in alle maten. U dient enkel de maten van het ruit door te geven aan ons. Het merk en type is in de meeste gevallen ook voldoende.

 

Wanneer een glas gebogen is, is het een ander verhaal. We zouden dan het merk en type willen weten zodat we u snel een nieuw glas kunnen sturen.

 

koord voor kachelruit?

In het deurtje van een houtkachel of gaskachel zit afdichtingskoord, dit koord was vroeger gemaakt van asbest. Tegenwoordig is het allemaal glasvezel. Veilig en onbrandbaar. Tussen de deur en het glas zit ook koord. Dit vaak platte koord zal voor een goede werking eens in de 2 á 3 jaar vervangen moeten worden. Voor elk kacheldeurtje heeft Klaver de juiste diameter en lengte glasvezelkoord op voorraad!

 

Binnenplaten houtkachel gescheurd?

Kom langs bij ons en kom nieuwe beplating halen. Tegenwoordig wordt veelal vermiculiet gebruikt in de houtkachel. Dit natuurlijk product is onbrandbaar. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes. 20mm, 25mm en 30mm. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Kachel opnieuw spuiten?

Na vele jaren stoken kan het zijn dat de kleur van de kachel wat veranderd. Op de plekken waar de kachel heet is geweest verkleurd het wat. Op een andere plek heeft een keer een kop koffie gestaan die een mooie kring heeft achtergelaten. Geen probleem! Op een warme dag de kachel demonteren op een windstille plek zetten. (Niet in de woonkamer) En dan overspuiten met hittebestendige lak. Klaver kan vele kleuren lak leveren. Mat zwart, donker zwart, licht antraciet en donker antraciet, tot zelfs ivoor kleur. Neem voor meer informatie contact met ons op!