Vijf-Stappen-Plan

U wilt een haard, een kachel en een rookkanaal

U wilt graag warmte en sfeer in huis, voordat u een keuze maakt kunt u de volgende vragen voor uzelf beantwoorden:

 • Welke stookvorm wilt u? (hout, pellets, gas of elektrisch)
 • Zoekt u een haard voor als hoofverwarming, voor de gezelligheid of juist om te besparen op uw gasrekening?
 • Wilt u een vrijstaande kachel of een inbouwhaard?
 • Welk vermogen past het beste bij de ruimte waar de haard staat?
 • Voldoet het bestaande rookkanaal aan alle eisen? (diameter, lengte, bochten, rooklekkage)
 • Is er een bouwvergunning nodig voor het aanleggen van een rookkanaal?
 • Hoe wordt uw woning geventileerd? (WTW-installatie?)
 • Is het mooi en handig om een plateau of een meubel rondom uw haard te plaatsen zodat uw TV ook een mooi plekje krijgt, of zodat er ruimte is voor een handige houtopslag.


Ons Vijf-Stappen-Plan:

Wat heeft u in gedachten en wat voor kostenplaatje staat daar tegenover? Uw keuze is geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden binnen uw woning. Om de mogelijkheden en de bijkomende kosten goed in kaart te brengen werken wij volgens onderstaand stappenplan:

 

Stap 1a: Stuur ons een e-mail met foto's en maattekeningen van de huidige situatie

De snelste manier om een offerte aan de vragen is door ons een e-mail te sturen met foto's en maattekeningen van de huidige situatie in uw woning. Misschien hebt u ook al een mooie haard uitgezocht op onze website. Op basis van deze informatie kunnen wij u snel een prijsindicatie sturen.

 

Stap 1b: Kom eerst langs in onze showroom

Onze website biedt u veel informatie over ons assortiment haarden en kachels.

Om nog meer inspiratie en ideeën op te doen kunt u in onze showroom een groot aantal haarden en kachels bekijken, veel modellen staan brandend opgesteld.

TIP: Neem een maatschets van uw woning mee met een dwarsdoorsnede van het huis en de oppervlakte van de woonkamer. Dan kunnen wij het juiste vermogen van uw haard bepalen en meteen een berekening voor het rookkanaal maken.

Aan de hand van uw wensen geven wij u voldoende brochures en prijslijsten mee zodat u thuis op uw gemak verder kunt zoeken naar uw haard!

 

 

 • Plan HIER uw bezoek aan onze showroom!  

   

Stap 2: Afspraak bij u thuis

Graag komen we bij u thuis langs om u ter plaatse te adviseren over de mogelijkheden met betrekking tot uw haard. Er worden foto's van de huidige situatie gemaakt en alles wordt precies opgemeten. Vaak wordt er aan de hand van de foto's een 3-d tekening van de nieuwe situatie gemaakt.

 

Stap 3: De prijsopgave

Nadat wij bij u thuis geweest zijn wordt de prijsopgave gemaakt. Deze ontvangt u binnen een aantal dagen per post of per e-mail.

Dan is het aan u om een afspraak te maken om de offerte door te spreken. Dit kan telefonisch of onder het genot van een kopje koffie in onze showroom. Als alles doorgesproken is, worden er duidelijke afspraken gemaakt over de uit te voeren werkzaamheden en de levertijden. Hiervan krijgt u een orderbevestiging toegestuurd. Vervolgens worden de haard en het bijbehorende aansluitmateriaal besteld. Daarna kunnen de werkzaamheden ingepland worden.

 

Stap 4: Het plaatsen van de haard

Onze gediplomeerde monteurs werken netjes en efficiënt zodat u zo kort mogelijk last hebt van de werkzaamheden.

Als u de haard of het rookkanaal zelf kunt installeren staan wij altijd klaar om u zo goed mogelijk te adviseren.

Als u klaar bent kunnen wij de installatie voor u controleren, zodat alles veilig en volgens de regels aangesloten wordt.

 

Stap 5: Onderhoud en service

Uw haard en rookkanaal hebben net als uw cv-ketel of uw auto ook onderhoud nodig. Tijdig onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw warmtebron. Onze eigen onderhoudsmonteurs zijn gespecialiseerd in het onderhouden en controleren van uw haard zodat u met een zeker en veilig gevoel van uw haard kunt genieten! Het rookkanaal van uw houtgestookte haard dient ieder jaar geveegd te worden. Wij kunnen ook dit voor u regelen.

 

Kom eens langs in onze showroom aan de Doorvaart 1 te Dokkum voor een vrijblijvend advies!