Nieuws Nieuw bij Klaver: de ‘slimme’ pelletkachel

Nieuw bij Klaver: de ‘slimme’ pelletkachel

De ‘Flam 8’ is de eerste houtpelletkachel die op de omgevingstemperatuur automatisch reageert en zo veel brandstof (en energie) bespaart. “Omdat hij ook veel stiller en via touchscreen makkelijk regelbaar is, kan de pelletkachel nu écht wedijveren met elk soortverwarming”, klinkt het bij Klaver, de importeur van het Belgische merk Flam in Dokkum.

Houtpellets zijn de meest economische verwarmingsoplossing van het ogenblik. De vraag ernaar stijgt, “maar de meeste pelletkachels hebben nog af te rekenen met een paar tekortkomingen”, zegt Martinus Klaver van Klaver Haardencentrum Friesland te Dokkum. “De warmteafgifte is te vaak alles-of-niets en de fakkelachtige vlam doet onnatuurlijk aan. De ventilator, trillingen en pellettoevoer maken lawaai. Kortom, hoog tijd om de pelletkachel opnieuw uit te vinden, maar dan wel met het gebruikerscomfort centraal. De Flam 8 is zo ontwikkeld: hij past zich aan de gebruiker aan, en niet omgekeerd.


Duurzaam comfort
De Flam 8 is op alle vlakken een buitenbeentje, zelfs in het topsegment waarin hij nu met stip binnenkomt. Met een vermogen van maximaal 8 kW is hij perfect afgestemd op de lagere vermogensbehoeften in onze steeds beter geïsoleerde woningen.

Grote innovatie is de technologie, die op de omgevingstemperatuur reageert en zich automatisch aan de warmtevraag aanpast. Martinus Klaver: “Je verspilt geen pellets meer en bespaart zo 40% tegen traditionele pelletkachels. Je kan 7 verschillende temperaturen programmeren in 24 uur. En zelfs op 80% van het vermogen hoor je niets door de optimale integratie van convectie en ventilatie. Een 4.3” touchscreen zorgt voor regeling, overzicht en programma’s. Net zoals elke moderne verwarming.” Om deze charmante warmtebeleving compleet te maken, kan je als afwerking kiezen uit een aantal mooie kleuren: antraciet, wit, fusion groen, chocolade, framboos en zand.

 

Klik hier voor een overzicht van alle pelletkachels die Klaver Haardencentrum Friesland kan leveren.

 

De ‘Flam-look’ slaat aan
Naast de pelletkachel blijft Flam inzetten op het strakke design van de nieuwe generatie
inbouwtoestellen zoals de multibrandstofhaard Largo+ en de gashaarden Terra en Kwadra.
Mensen kennen Flam vooral omwille van onze levenslange kwaliteitsbelofte, maar zijn altijdweer verrast door het moderne design. De nieuwe Flam-look is strak, eigentijds en past naadloos in de hedendaagse interieurs. Er is nog weinig van het metalen frame of de
gietijzeren roosters zichtbaar, terwijl het vlammenspel niet meer van echt te onderscheiden is
”.

 

De Largo+ is de technologisch meest geavanceerde multibrandstofhaard van Flam. Via een superieure verbrandingstechniek kan je er zowel steenkool, hout of alternatieve organische biomassa in kwijt. “Een prachtig schouwspel van 100 of 110 cm breed, maar de trend gaat naar compacter wonen en niet iedereen heeft een zee van ruimte. Daarom is deze topper nu ook beschikbaar in de afmeting 90/48, 70/48 en 70/68 (b x h in cm)”, besluit Klaver.

 

FLAM zet het najaar in met een korting van 100 euro op elke Flam.

 

Flam 8:
Afmetingen: 55 – 60 – 110 cm (l, d, h)
Maximaal vermogen: 7,9 kW
Max. Rendement: 92,7%
Prijs: € 4.990 excl. BTW
Conform NBN-EN14785
Leverbaar met 4 weken levertijd vanaf 01/09/2013

 

Largo+
Lanceerprijs excl btw:
LARGO+ 90/48: 3.900 ,00 €
LARGO+ 70/68: 3.690,00 €
LARGO+ 70/48: 3.500,00 €
Vanaf december 2013.

 

Meer info:
http://www.flam.be/NL/actiebon

http://www.klaverhaarden.nl/haarden-en-kachels/pellet/flam-8-pelletkachel

Flam Largo+