Zweedse Pellets

Langer verwarmen met dezelfde hoeveelheid pellets

Zweedse Pellets

Ga naar zweedsepellets.nl
Offerte aanvragen
15 kg
Din Plus en EN PLUS Gecertificeerd

ZWEEDSE pellets

Let op: wij leveren GEEN pallets met (zweedse)pellets.
Deze dient u rechtstreeks bij www.zweedsepellets.nl te bestellen.

Wij van Klaver bevelen deze pellets aan vanwege de schone verbranding.

 

  • Langer verwarmen met dezelfde hoeveelheid:  door de hoge verbrandingswaarde verwarm je voordeliger en wordt het milieu minder belast.
  • Je pelletkachel blijft schoner en gaat langer mee: de lage as- en vochtwaardes zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het onderhoud en je pelletkachel langer mee gaat.
     

TOPKWALITEIT HOUTPELLETS KOPEN
De houtpellets uit Zweden worden gemaakt van schoon hout en zonder toevoegingen. De 6mm houtpellets uit Fågelfors zijn de beste keuze voor kachels in de woonkamer of klein tot middelgrote CV ketels. Deze pellets hebben een hogere kiloprijs dan als je pellets koopt bij concurrenten. Het prijsverschil zit in de kwaliteit. Deze pellets zijn gemaakt van een hoger percentage hardhout. Dit zorgt ervoor dat ze langer branden en nagloeien dan andere, goedkopere pellets.

Daarnaast hebben Zweedse Pellets de laagste as- en vochtwaarde op de Nederlandse markt. Dit zorgt ervoor dat je pelletkachel langer mee gaat. Benieuwd waarom een goede pellet zo belangrijk is voor je pelletkachel? Lees dan hier verder

 

WAAROM FÅGELFORS PELLETS KOPEN?
Verbrandingswaarde: 5.4 kWh/kg
Aswaarde: 0,3%
Vochtwaarde: 7,6%
Laag chloorgas gehalte


Met een aswaarde van 0,3% van Zweedse Pellets en 0,5% van de concurrent levert 100kg Zweedse Pellets slechts 300 gram as, tegenover een halve kilo van de concurrent. 67% minder as bij Zweedse Pellets.

De lage aswaarde is enorm belangrijk voor je pelletkachel. As is vaak de reden dat de pelletkachel stoort en dat je de binnenkant van de kachel vaker schoon moet maken. Uiteindelijk gaat veel as in je kachel ten koste van het rendement dat je uit de pelletkachel haalt. As aan de binnenkant van de kachel isoleert op den duur, waardoor de warmte niet meer je huis of CV binnenkomt, maar teniet wordt gedaan. Uiteindelijk zorgt dit dus voor een lager rendement op je pellets. Erg zonde dus!

 

ASWAARDE
Bij het kopen van pellets loont het om ook te kijken naar de aswaarde, maar wordt vaak voor lief genomen. As is de nummer één sloper van je kachel. As zorgt voor storingen in je kachel. Daarnaast moet je bij het bestellen van houtpellets met een hogere aswaarde je kachel vaker schoonmaken en heb je een lager rendement. Doordat het as zich ophoopt in je kachel, isoleert het deze van binnen. Dit betekent dat de warmte van de pellets niet je woonkamer of CV in gaat, maar naar buiten wordt geblazen. Zonde dus!

 

VOCHTWAARDE
Een pellet met een lage vochtwaarde is enorm belangrijk voor de duurzaamheid van je kachel. Pellets met een hoog vochtgehalte zorgen voor een lagere verbrandingswaarde en zijn de oorzaak van veel storingen. Ook zorgt een hoog vochtgehalte voor meer rookontwikkeling bij de verbranding. Kortom, pellets kopen? Kijk verder dan de verbrandingswaarde. Dit betaalt zich later uit in minder onderhoud aan je pelletkachel!

 

CHLOORGEHALTE
Bij het verbranden van vooral hardhout komt chloorgas vrij. Veel chloorgas bij de verbranding is enorm schadelijk voor je pelletkachel. Daarom is de samenstelling van het zaagsel dat wordt gebruikt in de  houtpellet enorm belangrijk. Wij gebruiken een combinatie van eikenhout (hardhout) en naaldhout, waardoor je de ideale combinatie krijgt van een hoge verbrandingswaarde en weinig vrijkomen van chloorgas.

 

FIJNSTOFFEN IN HOUTPELLETS
Het klinkt misschien logisch dat je alleen hout in je pellets wilt en geen andere stoffen. Toch is dit vaak het probleem bij vooral goedkopere pellets. In veel goedkopere varianten zitten allerlei andere stoffen dan hout, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Door slechte kwaliteit pellets heeft je kachel meer onderhoud nodig. Daarnaast kan fijnstof zorgen voor explosies van je kachel waardoor deze helemaal kapot is. In Zweedse Pellets zitten helemaal geen fijnstoffen of chemische bindmiddelen.

 

Bestel ze via HIER !

 

Vergelijkbare producten

Easypell (BlueBurn) pelletketel 32kW

Pelletgestookte cv-ketel, betrouwbaar en betaalbaar.
9074,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Rika Cosmo Pelletkachel

Zeer stille ronde pelletkachel 6 kW
6477,-
Neem contact met ons op!
Meer info

MCZ Ego Air M+ Pelletkachel

Populaire pelletkachel met gietijzeren deur en stalen zijpan... 8 kW
3697,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Nordic-Fire Thor pelletkachel

Stille pelletkachel met bovenaansluiting en een hoog vermogen 9.5 kW
4460,-
Neem contact met ons op!
Meer info