Zweedse Pellets

Langer verwarmen met dezelfde hoeveelheid pellets

Zweedse Pellets

Ga naar zweedsepellets.nl
Offerte aanvragen
15 kg
Din Plus en EN PLUS Gecertificeerd

ZWEEDSE houtpellet

  • Langer verwarmen met dezelfde hoeveelheid:  door de hoge verbrandingswaarde verwarm je voordeliger en wordt het milieu minder belast.
  • Je pelletkachel blijft schoner en gaat langer mee: de lage as- en vochtwaardes zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het onderhoud en je pelletkachel langer mee gaat.
  • Gratis bezorging bij een bestelling vanaf €75,-: je hoeft dus nooit zelf meer je pellets van de oprit naar je opslag te slepen.
     

TOPKWALITEIT HOUTPELLETS KOPEN
De houtpellets uit Zweden worden gemaakt van schoon hout en zonder toevoegingen. De 6mm houtpellets uit Fågelfors zijn de beste keuze voor kachels in de woonkamer of klein tot middelgrote CV ketels. Deze pellets hebben een hogere kiloprijs dan als je pellets koopt bij concurrenten. Het prijsverschil zit in de kwaliteit. Deze pellets zijn gemaakt van een hoger percentage hardhout. Dit zorgt ervoor dat ze langer branden en nagloeien dan andere, goedkopere pellets.

Daarnaast hebben Zweedse Pellets de laagste as- en vochtwaarde op de Nederlandse markt. Dit zorgt ervoor dat je pelletkachel langer mee gaat. Benieuwd waarom een goede pellet zo belangrijk is voor je pelletkachel? Lees dan hier verder

 

WAAROM FÅGELFORS PELLETS KOPEN?
Verbrandingswaarde: 5.4 kWh/kg
Aswaarde: 0,3%
Vochtwaarde: 7,6%
Laag chloorgas gehalte

 

REKEN ZELF JE VOORDEEL UIT
Stel je koopt een pallet met houtpellets bij Zweedse Pellets. Deze weegt 832kg en kost €373,48. Dit geeft een kiloprijs van €0,45 per kg. Met een verbrandingswaarde van circa 5,4kWh/kg krijg je per pallet 4492,80kWh. 1 kWh kost dus €0,08. Om 1000kWh aan warmte te krijgen heb je dus 185 kg pellets nodig.

Bij de beste concurrent krijg je een pallet pellets van 990kg voor €365,00. Dit is een kiloprijs van €0,37. Dit lijkt goedkoper maar omdat deze pellets minder warmte geven, namelijk 5,1 kWh/kg ben je even duur uit maar heb je meer pellets nodig om de gewenste
hoeveelheid warmte te krijgen.

Je voordeel:
De prijs per kWh is dus ook 1 cent meer maar om 1000kWh aan warmte te krijgen heb je 196kg pellets nodig. Een verschil van 21kg. Naast dat je dus 21kg meer pellets nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid warmte, verbrand je ook onnodig houtpellets. Met goedkopere pellets belast je dan dus ook nog eens onnodig het milieu.


Met een aswaarde van 0,3% van Zweedse Pellets en 0,5% van de concurrent levert 100kg Zweedse Pellets slechts 300 gram as, tegenover een halve kilo van de concurrent. 67% minder as bij Zweedse Pellets.

De lage aswaarde is enorm belangrijk voor je pelletkachel. As is vaak de reden dat de pelletkachel stoort en dat je de binnenkant van de kachel vaker schoon moet maken. Uiteindelijk gaat veel as in je kachel ten koste van het rendement dat je uit de pelletkachel haalt. As aan de binnenkant van de kachel isoleert op den duur, waardoor de warmte niet meer je huis of CV binnenkomt, maar teniet wordt gedaan. Uiteindelijk zorgt dit dus voor een lager rendement op je pellets. Erg zonde dus!

 

LEVERTIJD
Je bestelling wordt binnen maximaal drie werkdagen bezorgd. Na je bestelling nemen wij altijd contact met je op om de bezorgdatum te plannen. We bezorgen in tijdvakken van twee uur. Je hoeft bij ons dus nooit een hele dag thuis te wachten op je bestelling!

 

BEZORGING
Wij bezorgen zelf. Hierdoor kunnen we ook service garanderen bij het bezorgen. Wij bezorgen door heel Nederland*.

Bij bestellingen vanaf €75,- bezorgen wij gratis tot in je opslag. Voor bestellingen van minder dan €75,-, rekenen wij €35,- verzendkosten.

Voor meer informatie over onze bezorgservice, bekijk de levertijden en verzending pagina. Bezorging in overleg is altijd mogelijk, ook in de avond!

*Met uitzondering van de Waddeneilanden. Woon je op de Waddeneilanden? Neem dan eerst even contact met ons op.

 

ASWAARDE
Bij het kopen van pellets loont het om ook te kijken naar de aswaarde, maar wordt vaak voor lief genomen. As is de nummer één sloper van je kachel. As zorgt voor storingen in je kachel. Daarnaast moet je bij het bestellen van houtpellets met een hogere aswaarde je kachel vaker schoonmaken en heb je een lager rendement. Doordat het as zich ophoopt in je kachel, isoleert het deze van binnen. Dit betekent dat de warmte van de pellets niet je woonkamer of CV in gaat, maar naar buiten wordt geblazen. Zonde dus!

 

VOCHTWAARDE
Een pellet met een lage vochtwaarde is enorm belangrijk voor de duurzaamheid van je kachel. Pellets met een hoog vochtgehalte zorgen voor een lagere verbrandingswaarde en zijn de oorzaak van veel storingen. Ook zorgt een hoog vochtgehalte voor meer rookontwikkeling bij de verbranding. Kortom, pellets kopen? Kijk verder dan de verbrandingswaarde. Dit betaalt zich later uit in minder onderhoud aan je pelletkachel!

 

CHLOORGEHALTE
Bij het verbranden van vooral hardhout komt chloorgas vrij. Veel chloorgas bij de verbranding is enorm schadelijk voor je pelletkachel. Daarom is de samenstelling van het zaagsel dat wordt gebruikt in de  houtpellet enorm belangrijk. Wij gebruiken een combinatie van eikenhout (hardhout) en naaldhout, waardoor je de ideale combinatie krijgt van een hoge verbrandingswaarde en weinig vrijkomen van chloorgas.

 

FIJNSTOFFEN IN HOUTPELLETS
Het klinkt misschien logisch dat je alleen hout in je pellets wilt en geen andere stoffen. Toch is dit vaak het probleem bij vooral goedkopere pellets. In veel goedkopere varianten zitten allerlei andere stoffen dan hout, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Door slechte kwaliteit pellets heeft je kachel meer onderhoud nodig. Daarnaast kan fijnstof zorgen voor explosies van je kachel waardoor deze helemaal kapot is. In Zweedse Pellets zitten helemaal geen fijnstoffen of chemische bindmiddelen.

 

Bestel ze via HIER !

 

Vergelijkbare producten

MCZ Stream Comfort Air Pelletkachel

Speksteen pelletkachel, breed en modern, ondiep! 12 kW
4429,-
Neem contact met ons op!
Meer info

MCZ Halo Air Maestro Pelletkachel

Zeer strakke hoge ronde pelletkachel die zeer stil is! 8 kW
3878,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Duroflame Rembrand pelletkachel

Kleine pelletkachel zonder ventilator. 5.7 kW
2949,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Rika Induo combikachel

Hybride kachel! Stoken op hout en pellets. 10 kW
8198,-
Neem contact met ons op!!
Meer info