Haarden en kachels Houtkachel Nordic-Fire Thorpe 1
Nordic-Fire Thorpe 1
1280,- Niet meer leverbaar.
Offerte aanvragen

Nordic-Fire Thorpe 1

Elegante kachel, maar robuust gebouwd.

 • 710(H) x 390(B) x 265(D) mm
 • 4.1 kW
 • 120 m3
 • Achter en Boven

Bekijk alle kachels van Nordic-Fire

710(H) x 390(B) x 265(D) mm
Nordic-Fire
Vrijstaand
Front
10 jaar
4.1 kW
3 - 6 kW
80 %
120 m3
Open
130 kg
Zwart, Ivoor - Elfenbein wit
Vermiculiet
Vermiculiet
Achter en Boven
130 mm
80 mm
25 cm
ja
Ja

Nordic-Fire Thorpe houtkachel 1

De Thorpe 1 is een prachtige houtkachel opgebouwd uit gietijzer. Het houtvak zit als één geheel aan de haard, waardoor een modern uiterlijk gecreëerd wordt. Het hoogwaardige binnenwerk zorgt voor een optimaal vlammenspel, waardoor een hoog rendement wordt bereikt. De Thorpe serie is standaard uitgerust met een hittschild waardoor de kachel dicht bij de muur geplaatst kan worden.

 

De moderne houtkachels zijn aan de binenzijde bekleed met vermiculite. Dat is een materiaal dat de hitte sterk reflecteert. Hierdoor zal de verbranding op een veel hogere temperatuur plaatsvinden wat ten goede komt aan het rendement.

 

 

Voordelen Thorpe houtkachels

 • Altijd een schone grote glasruit! Extra grote glasruit en daardoor een veel breder vuuraanzicht. De ruit blijft dankzij de innovatieve luchtstroom optimaal schoon.
 • Zeer schone verbranding. De verbranding in de kachel vindt op een veel hogere temperatuur plaats dan bij normale gietijzeren kachels. Hierdoor is de verbranding schonen en de uitstoot van fijnstof en roet is daardoor tot een minimum beperkt. De Thorpe serie voldoet daarmee aan de nieuwe Duitse strenge uitstooteisen.
 • 3 dubbele achterschermplaat. Standaard gietijzeren houtkachel hebben als nadeel dat er nogal veel warmte via de achterzijde wordt uitgestraald. Dankzij de 3-dubbele achterschermplaat is dit bij de Thorpe serie verleden tijd. Hierdoor is de kachel nog dichter tegen de achterwand te  plaatsen, zonder dat er schade ontstaat aan stucwerk of achterwand.
 • Vaste handgreep Lang koelblijvende vaste handgreep. Eenvoudig te bedienen en perfect sluitend.
 • Innovatieve luchtregeling middels één bediening Geen moeilijke regeling, maar een volautomatische éénhendelbediening. Hierdoor is de kachel perfect te regelen en geheel naar wens in te stellen
 • Vermiculite binnenwerk Vermiculite is een nieuw innovatief materiaal dat de warmte reflecteerd en bijna niet doorlaat. Dankzij de vermiculite binnenbekleding is de verbrandingstemperatuur hoger en daardoor veel efficiënter. Een ander voordeel is dat de uitstraling van warmte aan de achterzijde sterk wordt verminderd, waardoor de wanden achter de kachel niet meer zo heet worden. Veel veiliger dan de standaard gietijzeren kachels!
 • Meerdere kleuren mogelijk De Thorpe serie is in 2 kleuren leverbaar: Elfenbein wit en antraciet zwart. 

Vergelijkbare producten

Jøtul F262

Slanke convectie houtkachel van gietijzer. 5 kW
1995,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Charnwood C-Five

Uitblinker in eenvoud. 5 kW
1321,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Jøtul F105 B Wit Emaille

Wit geëmailleerde gietijzeren houtkachel met een laag vermo... 4.5 kW
1790,-
Niet meer leverbaar!
Meer info

Hammer 505

Kleine kachel met gepast vermogen. 4 kW
495,-
Helaas niet meer leverbaar.
Meer info