Haarden en kachels Houtkachel JAcobus 6 beton grijs houtkachel

JAcobus 6 beton grijs houtkachel

Kleine plaatstalen convectie houtkachel met betonnen buitenmantel.

  • 780(H) x 545(B) x 405(D) mm
  • 6 kW
  • 60 - 120 m3
  • Achter en Boven
JAcobus 6 beton grijs houtkachel
2495,-
Neem contact met ons op!
Offerte aanvragen Bekijk alle kachels van Jacobus
780(H) x 545(B) x 405(D) mm
Jacobus
Vrijstaand
Front
6 kW
3.5 - 7 kW
60 - 120 m3
Open
180 kg
70 kg
Donker antraciet
Achter en Boven
130 mm
625 mm
EN13240
Ja
Ja

JACOBUS 6 beton houtkachel

Een echte Jacobus houtkachel met een mantel van beton. Dus een convectiekachel en een betonnen mantel voor ook nog veel stralingswarmte! Uniek in zijn soort. Van buiten nog steeds de strakke maar robuuste uitstraling en van binnen nog steeds het gepattenteerde verbrandingssysteem!

De kleinste JAcobus houtkachel heeft een vermogen van 3,5 tot 7 KW en verwarmt daarmee ruimtes tot circa 120 m3. Daarmee levert de mini naast comfort en gezelligheid voldoende warmteopbrengst voor gebruik in de meeste woon- en verblijfruimtes.

 

Standaard wordt de houtkachel gestraald en gespoten in antracietzwarte hittebestendige lak. Op aanvraag is een JAcobus houtkachel met een zelfsluitende deur mogelijk.

 

JAcobus 6 beton

De jongste loot in de JAcobus-familie is de JAcobus beton, een kachel met unieke looks, een uitstekende warmtegeleiding en optimale warmteopslag, die volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Het hart van de JAcobus beton is dezelfde verbrandingskamer als van de andere JAcobus-kachels. Daaromheen zit een jas van lichtgrijs gegoten ‘beton’. Dat is op een speciale manier bewerkt, waardoor het oppervlakte glad en – belangrijk – onderhoudsvrij is. Dit bijzondere omhulsel zorgt niet alleen voor een speciale uitstraling, maar zorgt er ook voor de warmte-afgifte constanter is en langer duurt.

 

 

Een bijzonder uiterlijk

De JAcobus beton wordt omvat door een omhulsel van lichtgrijs gegoten beton, dat wordt gezandstraald, gepolijst en vervolgens gewaxt. Hierdoor lijkt het op steen en heeft een zeer glad en onderhoudsvrij oppervlakte. Dit gladde oppervlak voorkomt het binnendringen van vocht en chemicaliën. JAcobus beton heeft een goede chemische bestendigheid en is stofvrij en schoon. Omdat het materiaal gegoten wordt is het maat- en kleurvast.

 

Uitstekende warmtegeleiding en -opslag

JAcobus beton heeft in vergelijking met andere materialen een goed warmtegeleidingsvermogen. Dit komt door de compacte structuur en specifieke mineraalsamenstelling. Het hoge warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van de hele kachel. Het warmteopslagvermogen  geeft aan hoeveel warmte het materiaal kan opslaan per gewichts-of volume eenheid per eenheid van temperatuur. JAcobus beton wordt geproduceerd met gebruik van de SCC technologie. SCC staat voor ‘Self Consolidated Concrete’ (zelf verdichtend beton). Daardoor heeft  JAcobus beton een zeer fijne structuur en lage porositeit en een hoog soortelijk gewicht. Dit hoge soortelijk gewicht heeft positieve invloed op het warmteopslagvermogen. Ook bij jarenlang gebruik behoudt de JAcobus beton dit vermogen.

 

 

Uniek gepattenteerd verbrandingssysteem

Het hart van de JAcobus beton is dezelfde verbrandingskamer als van de JAcobus houtkachel. JAcobus beton heeft dus hetzelfde hoogwaardige verbranding systeem als de JAcobus. Op het door Janco de Jong in 2008 ontwikkelde verbrandingssysteem van de JAcobus is octrooi verkregen. Het unieke verbrandingssysteem zorgt voor een aantal unieke eigenschappen:

  • Zeer hoog rendement (>80%)uitsnede2 detail convectie
  • Zeer schone verbranding
  • CO uitstoot (<800mg/Nm3)
  • Lage uitstoot fijnstof (<40mg/Nm3)
  • Zeer gebruiksvriendelijk door 1-knopsbediening

De JAcobus beton voldoet hierdoor aan de strengste eisen in Europa.

 

 

Dubbele warmtewerking

De JAcobus beton is een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dat betekend dat ten opzichte van de conventionele JAcobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als de JAcobus beton eenmaal warm is straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie warmte af. De ontstane convectie (=luchtstroom) zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.

Kachels achter elkaar tbv mailing

 

3 uitvoeringen

De JAcobus beton is leverbaar in de vermogens 6, 9 en 12KW, en kan zowel met boven als met achteruitvoer worden aangesloten.

Hoe stook ik met de JAcobus houtkachel?

Vergelijkbare producten

Modernline De Luxe met oven

Met deze haard haalt u veel capaciteit in huis! 6.5 kW
750,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Invicta Ch'ti Rood Emaille

Houtkachel met uitzonderlijke vorm. 8 kW
1725,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Nordic-Fire Esther

De nieuwe speksteen kachel Esther is de optimale kachel met ... 7.5 kW
1980,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Altech Ecosy

Duurzaam, milieuneutraal, prijsbewust maar natuurlijk ook ge... 7.3 kW
2989,-
Meer info