Haarden en kachels Houtkachel JAcobus 12 beton houtkachel
JAcobus 12 beton houtkachel
2845,- Neem contact met ons op!
Offerte aanvragen

JAcobus 12 beton houtkachel

Houtgestookte stralingskachel en convectiekachel met veel vermogen in 1.

  • 815(H) x 745(B) x 405(D) mm
  • 12 kW
  • 160-250 m3
  • Achter en Boven

Bekijk alle kachels van Jacobus

815(H) x 745(B) x 405(D) mm
Jacobus
Vrijstaand
Front
12 kW
8 - 14 kW
85 %
160-250 m3
Open
200 kg
Donker antraciet
Achter en Boven
150 mm
625 mm
EN13240
Ja
Ja

JACOBUS 12 beton houtkachel

Een echte Jacobus houtkachel met een mantel van beton. Dus een convectiekachel en een betonnen mantel voor ook nog veel stralingswarmte! Uniek in zijn soort. Van buiten nog steeds de strakke maar robuuste uitstraling en van binnen nog steeds het gepattenteerde verbrandingssysteem!

Deze JAcobus houtkachel heeft een vermogen van 8 tot maar liefst 14 KW en verwarmt daarmee ruimtes tot circa 250 m3. Daarmee levert de mini naast comfort en gezelligheid voldoende warmteopbrengst voor gebruik in de meeste woon- en verblijfruimtes.

 

Standaard wordt de houtkachel gestraald en gespoten in antracietzwarte hittebestendige lak. Op aanvraag is een JAcobus houtkachel met een zelfsluitende deur mogelijk.

 

JAcobus 12 beton

De jongste loot in de JAcobus-familie is de JAcobus beton, een kachel met unieke looks, een uitstekende warmtegeleiding en optimale warmteopslag, die volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Het hart van de JAcobus beton is dezelfde verbrandingskamer als van de andere JAcobus-kachels. Daaromheen zit een jas van lichtgrijs gegoten ‘beton’. Dat is op een speciale manier bewerkt, waardoor het oppervlakte glad en – belangrijk – onderhoudsvrij is. Dit bijzondere omhulsel zorgt niet alleen voor een speciale uitstraling, maar zorgt er ook voor de warmte-afgifte constanter is en langer duurt.

 

 

Een bijzonder uiterlijk

De JAcobus beton wordt omvat door een omhulsel van lichtgrijs gegoten beton, dat wordt gezandstraald, gepolijst en vervolgens gewaxt. Hierdoor lijkt het op steen en heeft een zeer glad en onderhoudsvrij oppervlakte. Dit gladde oppervlak voorkomt het binnendringen van vocht en chemicaliën. JAcobus beton heeft een goede chemische bestendigheid en is stofvrij en schoon. Omdat het materiaal gegoten wordt is het maat- en kleurvast.

 

Uitstekende warmtegeleiding en -opslag

JAcobus beton heeft in vergelijking met andere materialen een goed warmtegeleidingsvermogen. Dit komt door de compacte structuur en specifieke mineraalsamenstelling. Het hoge warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van de hele kachel. Het warmteopslagvermogen  geeft aan hoeveel warmte het materiaal kan opslaan per gewichts-of volume eenheid per eenheid van temperatuur. JAcobus beton wordt geproduceerd met gebruik van de SCC technologie. SCC staat voor ‘Self Consolidated Concrete’ (zelf verdichtend beton). Daardoor heeft  JAcobus beton een zeer fijne structuur en lage porositeit en een hoog soortelijk gewicht. Dit hoge soortelijk gewicht heeft positieve invloed op het warmteopslagvermogen. Ook bij jarenlang gebruik behoudt de JAcobus beton dit vermogen.

 

 

Uniek gepattenteerd verbrandingssysteem

Het hart van de JAcobus beton is dezelfde verbrandingskamer als van de JAcobus houtkachel. JAcobus beton heeft dus hetzelfde hoogwaardige verbranding systeem als de JAcobus. Op het door Janco de Jong in 2008 ontwikkelde verbrandingssysteem van de JAcobus is octrooi verkregen. Het unieke verbrandingssysteem zorgt voor een aantal unieke eigenschappen:

  • Zeer hoog rendement (>80%)uitsnede2 detail convectie
  • Zeer schone verbranding
  • CO uitstoot (<800mg/Nm3)
  • Lage uitstoot fijnstof (<40mg/Nm3)
  • Zeer gebruiksvriendelijk door 1-knopsbediening

De JAcobus beton voldoet hierdoor aan de strengste eisen in Europa.

 

 

Dubbele warmtewerking

De JAcobus beton is een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dat betekend dat ten opzichte van de conventionele JAcobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als de JAcobus beton eenmaal warm is straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie warmte af. De ontstane convectie (=luchtstroom) zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.

Kachels achter elkaar tbv mailing

 

3 uitvoeringen

De JAcobus beton is leverbaar in de vermogens 6, 9 en 12KW, en kan zowel met boven als met achteruitvoer worden aangesloten.

Hoe stook ik met de JAcobus houtkachel?

Vergelijkbare producten

Modernline Motet hout-cv-kachel

De strakke royale cv-houtkachel voor het hele huis van 13 kW 13 kW
1199,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Altech Grande Nobles Basis

Speksteen houtkachel met veel vermogen op korte poten. 11 kW
2575,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Horseflame HF 517 Baldemar

De ideale partner van 8-11 kW om uw kamer te verwarmen. 11 kW
1220,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Dik Geurts Store H2O

Compakte plaatstaal houtkachel voor op de CV. 15 kW
3635,-
Neem contact met ons op!
Meer info