Haarden en kachels Houtkachel Faber Dimplex 650 I inzethaard
Faber Dimplex 650 I inzethaard
1925,- Neem contact met ons op!
Offerte aanvragen

Faber Dimplex 650 I inzethaard

Inzethaard met een hoog rendement.

  • 552(H) x 718(B) x 350(D) mm
  • 6 kW
  • Boven

Bekijk alle kachels van Faber

552(H) x 718(B) x 350(D) mm
Faber
Vrijstaand
Front
6 kW
4 - 9 kW
79 %
Open
85 kg
Antraciet
Boven
150 mm
330 cm

Faber Dimplex 650 I inzethaard

Heeft u een oude rendementloze open haard waar de warmte via het rookkanaal ontsnapt naar buiten? Kies dan voor een inzethaard van Faber. Een hoog rendement, strak ontwerk en een zeer schone en rustige verbranding.

De haard heeft een geringe inbouwdiepte zodat hij ideaal in een bestaande situatie ingebouwd kan worden. Het vermogen van deze haard gaat tot 9 kw!

 

Bij de productontwikkeling is er focus gelegd op het uiterlijk en de technische functionaliteit. Het is belangrijk dat het een hoogwaardig product is die ook de kwaliteit uitstraalt. Voor een goede kwaliteit is het materiaalgebruikt essentieel. Zonder het elegante lijnenspel van het front te verstoren is bij de Faber cassettes duidelijk te zien dat op de plaatsen waar het product stevig moet zijn, ook stevige materialen zijn toegepast. 3 en soms ook 4 mm staal houden veilig de verbranding op temperatuur. Het materiaal wordt gelakt in de meest moderne gerobotiseerde lakstraten van Europa wat een mooie strakke afwerking garandeert. Het design zo minimalistisch mogelijk gehouden; scharnieren zijn verborgen achter de deur, de greep is uitgespaard uit het deurframe waardoor deze in gesloten toestand mooi wegvalt in het lijnenspel. De bediening voor alle drie de luchttoevoervarianten gebeurt door een schuifgreep, hierin is het Faber logo stijlvol gegraveerd. Het inbouwframe is verkrijgbaar in een drie- of vierzijdige variant. De breedte van zowel deurframe als inbouwkader is gelijk.

 

Technisch zijn de Faber cassettes voorzien van de meest moderne technieken en voldoen aan de strengste normen voor deze producten in Europa. Door de compacte opbouw van het product blijft er zelfs bij de kleinste variant de 510 I een royale verbrandingskamer over. De toestellen zijn voorzien van “Airscoop©” lucht geleiding. Deze voorziening zorgt ervoor dat de verbrandingslucht via de ruit exact op de juiste plaats in het vuur komt. Dit zorgt voor een zeer efficiënte verbranding maar zeker net zo belangrijk. Door dit systeem blijft uw ruit beter schoon tijdens het stoken. Een andere bijkomstigheid van “Airscoop©” is het gemak waarmee u de as uit de verbrandingskamer kunt verwijderen. De enkele luchtschuif bedient alle luchttoevoeren, primair via de asemmer, secundair(1) via de Airscoop© en in een vaste verhouding voor optimale prestaties worden via de luchtinjectie verdeler in de achterwand de onverbrande fracties nog eens belucht en in de hete zone onder de luchtgeleidingsplaat naverbrand. Eenvoudig te regelen zodat iedereen eenvoudig tot een optimaal resultaat kan komen. Alle bewegende en servicegevoelige delen zijn van eenvoudig van binnenuit te demonteren. De zeer stabiele deur constructie is eenvoudig na te stellen. De stijfheid van de deur maakt dat een goede dichting gewaarborgd is, wat weer ten goede komt aan de verbrandingskwaliteit van dit product. Het toestel is voorzien van stelpootjes die van binnenuit instelbaar zijn. Het toestel is tevens voorzien van til-grepen. De cassettes hebben een aansluitmogelijkheid voor buitenluchttoevoer, en bij de typen 650 I en 700 I is er een mogelijkheid om convectieslangen van Ø120mm aan te sluiten. Het toestel wordt aangeleverd in een stevig houten krat zodat de kans op beschadiging tijdens transport tot een minimum is beperkt.

 

In de eerste plaats wil Faber sfeerverwarming brengen in de breedste zin. De naam Faber is al meer dan 100 jaar verbonden met verwarmen, ook op vaste brandstoffen. Ondanks alle lawaai en tegenwind zijn wij overtuigd dat er altijd een markt voor vaste brandstoffen zal blijven. Hierin willen wij met de meest hoogwaardige technieken en in de vertrouwde Faber kwaliteit participeren. U kunt er daarom ook vanuit gaan dat Faber op het gebied van Houtverbranding gestaag haar palette zal vergroten om u van tijd tot tijd te verrassen met echte Faber productinnovaties op hout!

Vergelijkbare producten

Scan 65-5

Hoge plaatstaal houtkachel met bakoven 6 kW
2890,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Invicta Îlot

Bijzondere vuurkorf gevormde houtkachel 8 kW
3455,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Wanders Elm houtkchel

Strakke plaatstalen houtkachel op poten 7 kW
2195,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Invicta Norik

Kleine houtkachel met hoog vermogen. 8 kW
940,-
Neem contact met ons op!
Meer info